Informatii utile

*** In momentul rezervarii se va achita un avans de 30%, diferenta putand fi achitata cu pana la 20 de zile inainte de plecare. Avansul poate diferi insa, in functie de momentul in care se face inscrierea si conform ofertei turistice. Persoanele care vor opta pentru pachete de tip „oferte Speciale", vor achita contravaloarea acestora in functie de cerintele impuse. Rezervarile care includ pachete tip „oferte Speciale" nu permit in general anulari!

 

*** Plata se poate face astfel: - pentru pachetele al caror tarif este exprimat in Lei - se va achita contravaloarea serviciilor in Lei - pentru pachetele al caror tarif este exprimat in Euro - se va putea achita contravaloarea serviciilor direct in Euro, sau in Lei la curs BNR din data efectuarii platii +2% coeficient de risc valutar

 

*** Plata se poate face: - cash la agentie - prin transfer bancar - sau depunere numerar la banca

 

*** In momentul semnarii contractului cu turistul, titularul de contract va prezenta Cartea de Identitate (sau o copie a acesteia). Pentru persoanele insotitoare nu este necesara prezentarea actelor, insa titularul de contract va trebui sa le informeze cu privire actele necesare trecerii frontierei. In cazul in care calatoresc si copii, titularul de contract va comunica varsta acestora.
Atentie ! numele trebuie sa fie complete exact ca in CI sau pasaport. Daca ulterior solicitati completarea numelui este posibil (in functie de pachetul ales) sa platiti o taxa de penalizare pentru schimbarea acestuia. In cazul in care doriti factura pe firma, avem nevoie de datele complete de indentificare ale firmei si datele din CI-ul reprezentantului firmei care poate semna si stampila actele.

 

*** Turistii care nu pot ajunge la sediul Unic Tour Pentru incheierea contractului, pot trimite documentele (CI a titularului, un numar de telefon mobil si numele persoanelor insotitoare) prin e-mail sau fax si le pot primi completate in aceeasi maniera. Agentul de turism va incheia contractul si o factura proforma iar turistul va trimite ulterior contractul semnat si dovada platii. In cazul pachetelor cu tarife in euro, factura proforma va fi in euro, iar turistul o va achita tot in euro, sau in lei la la curs BNR din data efectuarii platii +2% coeficient de risc valutar. Factura fiscala va fi scrisa ulterior in moneda in care s-a achitat.

 

***Contractul cu turistul poate fi incheiat cu o singura persoana decat in cazul in care acesta opteaza pentru o camera de tip single (sau pentru un partaj deschis), la pachetele in care oferta pevede acest lucru. In cazul ofertelor ce prevad numai camere duble sau triple, agentia Unic Tour nu va cauta partaje turistilor.

 

*** Agentia Unic Tour nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul lor sau de a-i permite parasirea teritoriului.

 

*** La punctele de frontiera se va prezenta pasaport valabil pe durata sejurului sau carte de identitate valabila pe durata sejurului (in functie de destinatie). In cazul in care nu exista carte de identitate (vezi regimul minorilor), este obligatorie detinerea pasaportului.

 

*** Informatii cu privire la conditiile de calatorie intr-o anumita tara, se pot obtine (mai ales in cazul in care calatorii nu sunt de nationalitate romana - vezi regimul vizelor) de la ambasada tarii respective. Agentia Unic Tour va ajuta cu tot ce este necesar pe turistii care necesita viza, insa aceasta va fi solicitata si obtinuta de turisti, nu de catre agentie !

 

*** Minorii care calatoresc insotiti de catre unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la frontiera acordul parental al parintelui care nu insoteste minorul, obtinut la notariat. Minorii care calatoresc neinsotiti de parinti, vor trebui sa prezinte la punctul de frontiera acordul parental al ambilor parinti, obtinut la notariat, iar adultul insotitor trebuie sa detina cazierul judiciar valabil. Pentru mai multe informatii actualizate va rugam accesati www.politiadefrontiera.ro !!!

 

*** In cazul pierderii documentelor de identitate pe parcursul calatoriei, turistul este obligat sa obtina un document provizoriu, pe cheltuiala sa, iar in cazul in care nu se afla intr-un sejur individual, sa informeze insotitorul de grup.

 

*** Clasificarea unitatilor de cazare de pe teritoriul tarilor vizitate corespunde normelor locale de clasificare.

 

*** Daca la unele pachete turistice vor aparea la un moment dat oferte promotionale, acestea nu vor fi valabile retroactiv !

 

*** In cazul sejururilor, tarifele pentru excursiile optionale din tarile vizitate sunt informative, zilele in care acestea se efectueaza se pot schimba in functie de orarul obiectivelor turistice.

 

*** Pentru sejururi / circuite se vor folosi autocare clasificate pentru curse internationale (conform ofertelor) Este posibil ca in cazuri deosebite, sa fie necesara schimbarea autocarului prevazut initial pentru desfasurarea calatoriei. In astfel de situatii este posibil ca autocarul sa nu beneficieze de toate dotarile initiale.

 

*** Informatiile cu privire la imbarcarile turistilor (locul si ora de intalnire, persoana de contact, numarul de inmatriculare al autocarului -daca este cazul) se vor transmite cu o zi inainte de plecarea acestora.

 

*** In cazul sejururilor / circuitelor cu autocarul, asezarea in autocar va fi realizata de cele mai multe ori de catre insotitorul de grup conform diagramei de imbarcare (in ordinea inscrierii turistilor in agentie). In cazul in care se va schimba tipul autocarului, turistul va primi locul cel mai apropiat de cel rezervat, chiar daca numarul acestuia nu va fi acelasi. In cazul in care exista mai multe autocare, diagramele vor fi refacute in functie de punctele de debarcare necesare (in ordinea inscrierii turistilor in agentie). Din acesta cauza locurile in autocar nu se pot confirma in momentul inscrierii.

 

*** In cazul in care grupul format va avea un numar mai mic de turisti decat cel necesar asigurarii transportului cu autocarul, agentia va oferi un alt mijloc de transport (minibus, microbuz).

 

*** Agentia, nu raspunde pentru bunurile furate, pierdute ale turistilor pe durata desfasurarii programului turistic.

 

*** ASIGURARI - Asigurarea storno este facultativa si va protejeaza de plata penalitatilor in cazul in care, din diverse motive, nu mai puteti calatori, in conditiile prevazute de asiguratorul la care apelati. Este foarte important sa cititi cu MARE ATENTIE ACESTE CONDITII DE RETRAGERE ! Prețul acestei asigurari este de obicei de 2% din valoarea excursiei. Va recomandam sa incheiati aceasta asigurare imediat dupa incheierea contractului. Asigurarea "STORNO" se poate efectua la filiala unei societatii de asigurari.
Asigurarea medicala este, in cazul majoritatii destinatiilor, facultativa. Va protejeaza in cazurile nedorite de accident sau boala. Se achita in afara prețului excursiei. Asigurarile se incheie intre turist si compania de asigurari (detalii la agentie). Cum Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura numai accesul la tratamente medicale de urgenta efectuate in sistemul public de sanatate din tarile UE si Elvetia, va recomandam incheierea unei astfel de asigurari medicale (valabila si in afara UE) deoarece : a) permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private (majoritare in comparatie cu sistemul public); b) suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere in caz de deces si c) asista si tine legatura (24 ore din 24) in strainatate cu asiguratul.

 

*** TRANSPORT AERIAN - Programele turistice cu transport aerian pot fi organizate cu curse regulate sau curse charter. Serviciile din avion pot diferi in functie de tipul zborului si de compania aeriana. Agentia nu poate influența calitatea serviciilor din avion. Companiile aeriene isi rezerva dreptul de a schimba orarul de zbor. Agentia Unic Tour nu isi asuma raspunderea pentru aceste schimbari sau intirzieri, acestea se vor rezolva in conformitate cu regulile companiei aeriene. Daca turistul pierde avionul nu are dreptul la despagubire. In cazul in care se pierde bagajul in timpul calatoriei, turistul va face o plangere la reprezentanta companiei de zbor. Dacă cumparati numai transportul cu avionul, inainte de intoarcere va rugam sa va interesati la reprezentantul local al companiei in legatură cu ora de plecare. Repartizarea locurilor se face la imbarcarea in avion (check in). Va atragem atentia ca imbarcarea (boarding) se termina cu 50 min. inainte de decolare. Daca sositi dupa acesta ora, agentia de turism nu va mai putea ajuta. Copii intre 0-2 ani calatoresc gratuit, fara a utiliza loc separat.

 

*** BAGAJE - La cursele aeriene greutatea maxima a bagajelor poate fi in general de 15 kg. Bagajul de mana are volum limitat si poate fi in general de max. 5 kg greutate. In cazul pierderii sau deteriorării bagajelor, turistul trebuie sa contacteze imediat reprezentantul companiei aeriene. Greutatea maxima la calatoriile cu autocarul este in general tot de 15 kg. Animale vii și bagaje foarte voluminoase nu sunt permise. Despre transportul bagajelor voluminoase in avion, imformatiile pot fi obtinute de la compania aeriana.

 

*** INTRERUPEREA EXCURSIEI - In cazul in care, din orice motiv, doriti sa va intrerupeti sejurul, va rugam sa anuntati reprezentantul nostru local. De obicei, intreruperea sejurului implica cheltuieli suplimentare (transfer, alt bilet de avion/autocar, etc.) care trebuie achitate la fata locului. Pentru servicile neutilizate nu se acorda despagubiri. Drepturi de autor, marca si proprietate intelectuala Dreptul de autor pentru informatiile existente pe acest site este detinut de agentia Unic Tour sau de partenerii sai. Nici un material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara permisiunea anterioara explicita, cu Unic Tour sau partenerii sai. Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea Unic Tour. Este interzisa crearea de legaturi cu acest site ale altor site-uri sau invers, fara un acord prealabil. In situatiile in care acest lucru se intampla fara acordul nostru scris explicit, Unic Tour nu isi asuma responsabilitatea pentru site-urile neafiliate cu care acesta ar putea fi legat, pentru materialele postate pe acest site de catre alte persoane decat cele autorizate de Unic Tour si isi rezerva dreptul de a solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare orice actiune de acest tip, care nu are acordul sau prealabil. Unic Tour sau terte parti pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legaturi ("link"-uri) catre alte pagini sau resurse World Wide Web. Unic Tour nu garanteaza, nu este si nu poate fi facut responsabil in nici un fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective. ACURATEATEA INFORMATIEI Informațiile de pe acest site sunt destinate clientilor UNIC TOUR din Romania si este posibil sa nu fie valabile si pentru alte tari. UNIC TOUR va recurge la masuri rezonabile pentru a se asigura ca informatiile de pe acest site sunt corecte si in conformitate cu datele la zi. Totusi, UNIC TOUR isi rezerva dreptul de a schimba specificatiile produselor in orice moment. Informatiile din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici un anumit scop, si nu se da nici o interpretare sau garantie in ceea ce priveste exactitatea sau intregimea acestora. UNIC TOUR exclude orice responsabilitate, in limitele permise de lege rezultand din accesarea si utilizarea acestui site. Informatii privind protectia datelor personale Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice Unic Tour are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este: promovarea de servicii si produse adresate direct clientilor persoane fizice si promovarii ofertelor prin mijloace de marketing direct. Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare procesarii solicitarii Dumneavoastra. Refuzul dvs. determina imposibilitatea concretizarii serviciului solicitat. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: Administratia Unic Tour. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor(*). Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata managementului firmei. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Datele dumneavoastra nu vor fi transferate in strainatate. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil. Nota (*) orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale în scopuri de marketing direct.