Poiana Tapului - Romania
Indrazneste sa fii Unic ! | Indrazneste sa fii Unic | Tabere
Indrazneste sa fii Unic ! | Indrazneste sa fii Unic | Tabere Indrazneste sa fii Unic ! | Indrazneste sa fii Unic | Tabere Indrazneste sa fii Unic ! | Indrazneste sa fii Unic | Tabere
Indrazneste Sa Fii Unic !
Poiana Tapului - Romania
Pret: 0.00 Eur 
REZERVA ONLINE

Indrazneste sa fii Unic

 

     Echipa Unic Tour organizeaza tabere si excursii la munte pentru copii si elevi sub forma unor programe educationale care au ca scop promovarea turismului montan si formarea in randul tinerilor a unor atitudini pozitive fata de natura. Sunt tabere in care tinerii vor descoperi tainele muntelui, vor escalada, vor face trasee montane, tiroliana, pictura, orientare si multe altele.

     "Indrazneste sa fii Unic" este o tabara cu tematica de munte in care copiii vor fi parte a unui concurs al micilor iubitori de munte, un concurs la care important este sa participe si sa-si cunoasca colegii, competitorii dar mai ales pe sine!

     Ne aflam in secolul vitezei, iar timpul acordat de catre parinti copiilor devine, din pacate, din ce in ce mai scurt. Desi se fac eforturi deosebite pentru ca fiecarui copil sa nu ii lipseasca nimic, de cele mai multe ori ii lipseste bucuria jocului in aer liber.
Jocuri ca sotronul, ratele si vanatorii sau frunza, par demult invechite pentru generatia tanara; le propunem insa „o tabara unica" in care pot descoperi prin noi jocuri la fel de practice, o alta fata a lumii si isi pot invinge limitele.

     Oriunde s-ar afla, copiii isi doresc sa se simta „ca acasa". De aceea pensiunile noastre sunt alese cu grija, astfel incat copiii sa beneficieze atat de conditii de cazare de exceptie cat si de servicii de masa pe masura asteptarilor.

     Se propune un program variat si adaptat varstei copilariei, un program prin care vizam dezvoltarea personalitatii, a creativitatii, a imaginatiei copilului, cunoastere si autodepasire, lucrul in echipa, responsabilitatea fata de tot ce-l inconjoara, dand astfel curs afirmarii de sine intr-o maniera personala.

 

Cazare: pensiuni cotate la 3 margarete (statiunea Poiana Tapului)

 

Conditii:

- camere cu 2, 3, 4 paturi cu baie proprie (Pensiunea Mona) si camere cu 2, si 3 paturi cu baie proprie (Pensiunea 2 Ponei)
- incalzire centrala proprie
- apa calda permanent
- sala de mese, sali de activitati
- *teren de fotbal (*Pensiunea Mona)
- *teren de tenis, baschet, volei (*Pensiunea Mona)
- loc de joaca pentru copii

 

Activitati propuse:

- Trasee montane de vizitare a zonei invecinate
- Trasee de vizitare a unor obiective turistice din imprejurimi (Castelul Cantacuzino, Casa Memoriala Cezar Petrescu, Manastirea Caraiman si optional Manastirea Sinaia si Castelele Peles si Pelisor)
- Tiroliana, escalada si rapel
- *O zi pe munte, la stana de oi cu pranz ciobanesc (*Pensiunea 2 Ponei)
- Notiuni de orientare turistica
- Pictura pe hartie, panza, sau pe alte mijloace neconventionale
- Cantece de munte, seri de dans, seri de film si alte surprize
- Probe de creativitate, comunicare si munca in echipa
- Concursuri si jocuri sportive pe terenurile din curtea complexului si in imprejurimi
- Proiectii foto si video cu imagini din natura
- Jocuri in tabara, jocuri de cabana in-door si out-door (peste 50 de jocuri)
- Sesiuni teoretice despre munte si natura
- Curs de initiere in autoaparare
- Demonstratii cu metode de supravietuire
- Focul de tabara si multa, multa, buna dispozitie!

 

Desfasurarea activitatilor


Ziua 1
Intalnirea cu grupul si plecarea spre unitatea de cazare.
Cazarea grupului, timp liber pentru acomodare, prezentarea echipei de animatori si a gazdelor de la pensiune.
Prezentarea activitatilor care vor avea loc in zilele urmatoare, construirea echipelor si fixarea regulilor activitatilor. Copii isi vor alege cate un nume "reprezentativ" pentru echipa lor si pentru tematica taberei, si prin tragere la sorti, vor primi cate o culoare de echipa.
Seara se va servi prima cina a acestei tabere, dupa care vom prezenta echipele construite.

Ziua 2
Dupa inviorarea de dimineata si servirea micului dejun copiii vor fi invitati sa desfasoare o parte dintre jocurile de echipa, in apropierea pensiunii. Propunem cateva jocuri de miscare pentru orientarea in spatiu, dezvoltarea capacitatii de organizare si captarea atentiei.
Dupa servirea pranzului vom face o scurta vizita la Castelul Cantacuzino, iar apoi vom mai continua cu cateva concursuri, urmand tematica zilei.
Imediat dupa servirea cinei, vom avea parte de o prima surpriza placuta a echipei de animatori. Restul serii este rezervat distractiei copiilor !

Ziua 3
Dimineata incepe cu o inviorare rapida si servirea micului dejun. Pornim apoi spre locul unde este amenajata tiroliana. Aici fiecare copil va fi invatat cum se folosesc corect echipamentele de alpinism si va primi de la echipa tehnica toate explicatiile necesare cu privire la utilitatea acestor echipamente. Cu efort si risc minim, copiii reusesc la tiroliana sa il imite pe „Tarzan" iar acest lucru face ca ziua destinata acestei activitati sa devina intotdeauna preferata celor mici.
Dupa servirea pranzului copiii isi vor depasi limitele incercand o alta activitate foarte iubita in randul tinerilor -„escalada". Chiar daca aceasta activitate provoaca deseori fiori in randul adultilor, ea reprezinta pentru copii „un joc" extrem de placut in care atentia, dibacia si ambitia sunt exploatate la maxim. In plus, cele doua activitati principale ale zilei prezinta un nivel maxim de siguranta.
In paralel vom mai desfasura cateva concursuri intre echipele participante.
Seara, ni se va servi cina iar apoi nu putem lipsi de la un film tematic.

Ziua 4
Dupa o o inviorare rapida si servirea micului dejun vom pleca intr-o scurta vizita la Casa Memoriala Cezar Petrescu, Manastirea Caraiman si Cascada Urlatoarea.
Ne vom intoarce la pensiune pentru servirea pranzului, dupa care vom asista la o demonstratie a metodelor de supravietuire. Echipa tehnica ne va invata cum se poate construi un adapost in padure, cum putem face un mic foc, cum putem fructifica pentru a supravietui fiecare lucrusor prezent in rucsacul nostru. Invatam deci cum sa actionam in situatii limita si cum sa ne ajutam colegii.
Vor urma cateva jocuri de echipa, apoi cina si o noua surpriza - "Balul Mascat".

Ziua 5
Vom incepe ziua cu o inviorare si servirea micului dejun, dupa care copiii sunt invitati sa desfasoare noi concursuri de echipa din ce in ce mai amuzate. Propunem cateva jocuri de miscare pentru disciplinarea colectivului (echipei), dezvoltarea concentrarii si a memoriei, dezvoltarea vitezei de reactie si de deplasare.
Dupa servirea pranzului, cei care doresc vor face o vizita optional la Manastirea Sinaia si Castelele Peles si Pelisor. Cei ce vor ramane la pensiune vor desfasura noi jocuri de echipa.
Seara va urma cina si o noua surpriza - "Seara folclorica".

Ziua 6
Dupa o o inviorare rapida si servirea micului dejun, cei care doresc vor pleca optional in drumetie la Cabana Babele insotiti de o parte din membrii echipei tehnice. Vor avea ocazia sa vada aici 2 dintre locurile cu adevarat Unice in lume- Babele si Sfinxul, iar apoi isi vor continua traseul spre un monument Unic in Europa atat prin altitudinea la care a fost construit cat si prin dimensiunile sale - Crucea Caraiman! De aici drumul pe platoul Bucegi pana la Cabana Omu, va fi o adevarata plimbarica de relaxare.
Cei ce vor ramane la pensiune vor desfasura alaturi de restul echipei de animatori noi jocuri de miscare ce vizeaza dezvoltarea concentrarii, captarea atentiei, orientarea in spatiu si crearea starii de buna dispozitie.
Dupa servirea cinei vom avea parte de o alta seara speciala cu noua surpriza a echipei de animatori - "Karaoke"

Ziua 7
Dimineata incepe cu o ultima inviorare a acestei tabere si un nou mic dejun delicios. Vor urma cateva concursuri distractive ce au ca scop captarea atentiei copiilor la joc, dezvoltarea memoriei si a inteligentei, dezvoltarea concentrarii si stapanirii de sine, dezvoltarea increderii in coechipieri si crearea unei stari emotive . Aceste concursuri vor continua si dupa servirea pranzului.
Seara vom premia castigatorii, vom cina pentru ultima data impreuna in aceasta tabara si ii vom invita pe copii la un foc de tabara de neuitat.

Ziua 8
Este ziua despartirii si ziua in care renuntam la inviorare. Dupa servirea micului dejun copiii incep sa isi pregateasca bagajele, iar apoi sunt intampinati de cateva surprize ale organizatorilor si ale colegilor din celelalte echipe participante.
Cu gandul ca am „Reusit sa fim cu adevarat Unici" vom pleca spre casa incercand deja sa creionam care va fi urmatoarea „vacanta Unica".

 

Pretul include:
- cazare in camere de 2, 3 si 4 locuri (baie in camera, sala de mese, sala de activitati)
- Pensiune Completa (3 mese pe zi: mic dejun, pranz si cina)
- Transport autocar din Bucuresti
- echipa de animatori (personal cu experienta atat in lucrul cu copiii cat si in desfasurarea activitatilor montane)
- echipamentele necesare in desfasurarea activitatilor propuse (echipamente de alpinism -coarda, cordelina, hamuri, scripeti si altele; instrumente pentru desen, instrumentele folosite in concursurile copiilor , in orientarea turistica, in serile tematice etc)
- poze din timpul taberei
- diplome de participare
- curs de initiere in autoaparare

 

Pretul nu include:
-Transferul pana la Bucuresti (in cazul grupurilor din provincie )
-Intrarile la obiectivele turistice
-Excursiile optionale organizate pentru minim 15 participanti:
1)Excursie la Sinaia cu vizitarea Manastirii Sinaia si a Castelelor Peles si Pelisor - 15 lei;
2)Excursie cu telecabina la Babele , Sfinx si drumetie la Crucea de pe Caraiman si cabana Omu - 50 lei

 

Varsta: 6 - 15 ani
Durata 8 zile/7 nopti
Tarif: 990 lei

 

Perioade:
30.06 - 7.07.2013
07 - 14.07.2013
13 - 21.07.2013
21 - 28.07.2013

 

REZERVA ONLINE